Welkom bij de blog van Cannabytics

Image
In deze blog legt Cannabytics uit hoe je een Certificate Of Analyses (COA) kunt lezen en wat de voordelen zijn van het testen van cannabisproducten. Daarnaast worden de ...
Introductie Cannabytics

COA: wat is het en waarom is het belangrijk?

Inleiding

Welkom bij mijn eerste blog van Cannabytics. Elke maand zal ik een blog schrijven over mijn ervaringen en standpunten over de cannabisindustrie, gebaseerd op mijn 9 jaar ervaring in het testen van cannabisproducten. Voor mijn eerste blog wil ik het hebben over een belangrijk document dat elke cannabisgebruiker zou moeten kennen: Certificate of Analyses (COA).

Wat is een COA van Cannabytics?

In mijn eerste blog ga ik uitleggen hoe je een Certificate Of Analyses (COA) van Cannabytics kan lezen. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een vrij ingewikkeld document, maar met een beetje knowhow, is het makkelijk te lezen. Het voordeel is dat het jou veel informatie over je aankoop oplevert.

Voor een winkel zijn er veel voordelen aan het testen van hun producten:

 • Veiligheid (schimmel, overtollige bestrijdingsmiddelen, veilige dosering)
 • Kwaliteit
 • Soortidentificatie (bij benadering)
 • Beter advies voor hun klanten (U)

Alle wiet en hasj die je bij Greenhouse koopt, is al getest. Dat zie je terug op het etiket. Op het label staat een uniek batchnummer en een QR-code. QR-codes kunnen worden gescand door elke smartphone met een internetverbinding.

De QR-code geeft jou als klant de volledige overzicht over het product wat jij gekocht hebt – Foto’s (standard en microscoop), effecten, gentetica en het analyserapport. Cannabytics was het eerste cannabislaboratorium dat deze methode toepast in2014. (Elk ander laboratorium dat je deze methode ziet gebruiken, heeft het gekopieerd van Cannabytics.)

image
Welkom bij de blog van Cannabytics 5

Dus laten wij het COA in meer detail bekijken: het bovenste gedeelte (zie hierboven) bevat een foto van het monster van de specifieke soort hasj of wiet die jij hebt gekocht, de naam van de winkel waar je de soort hebt gekocht, unieke QR-code en batchnummer.

image 1
Welkom bij de blog van Cannabytics 6

Het gedeelte Cannabinoïden, zoals hierboven te zien is, bevat zowel een gedetailleerde uitsplitsing van de belangrijkste cannabinoïde-inhoud als een snel overzicht van een cirkeldiagram om de verhoudingen van cannabinoïden te zien.

In een toekomstige blog zullen we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van cannabinoïden en wat ze doen, maar voor nu is het genoeg om te weten dat THC (en zijn delta-varianten) de enige cannabinoïde is met psychoactieve effecten (waar je high van wordt).

THC en CBD

Je zult merken dat in een wietrapportage het leeuwendeel van de cannabinoïden naar
THC(a) gaat, waar je niet high van wordt. Maar maak je geen zorgen, rond de 160°C verandert het grootste deel van de THC(a) in THC, dus als je het rookt, voel je de psychoactieve effecten.

CBD is een kalmerende cannabinoïde. Het is niet psychoactief, maar heeft enorme medicinale voordelen. Het vermindert ook het psychoactieve effect van THC.

THC-V is een handige cannabinoïde om te weten, wanneer je (zoals ik) worstelt met de munchies. THC-V is onder andere een eetlustremmer. Dus als je vatbaar bent voor nachtelijke koelkastaanvallen en dat wilt vermijden, kies dan een wiet met een hoog THC-V-gehalte (meestal sativa’s maar specifiek Hazes bevatten grote hoeveelheden THC-V.

CBN is een natuurlijke bestanddeel van de plant, maar is ook afgebroken THC. Na verloop van tijd en bij blootstelling aan hitte en/of zonlicht zal THC langzaam veranderen in CBN. CBN is een krachtig kalmerend middel (5mg CBN heeft hetzelfde effect als 10mg Diazepam) CBG, CBC en CBL zijn allemaal niet psychoactief, maar hebben hun eigen effecten en medicinale voordelen.

Tepenen

image 2
Welkom bij de blog van Cannabytics 7

Terpenen geven cannabis zijn geur en smaak. Ze zijn ook verantwoordelijk voor veel van de
effecten die we zo geweldig vinden aan deze plant. Terpenen komen niet alleen voor in cannabis, maar ook in andere planten, zoals fruit en zelfs insecten. In de bovenstaande tabel zie je het type terpeen en links daarvan, in kleinere letters, de belangrijkste effecten van dat terpeen.

Elke cannabissoort heeft zijn eigen terpeenprofiel dat deze soort zijn identiteit geeft. In een toekomstige blog zullen we dieper ingaan op de specifieke effecten en smaken van terpenen. Maar in de tussentijd probeer de terpenen te identificeren die voor jou werken in de cannabis die je gebruikt.

Dan kan je misschien andere soorten vinden die je misschien wilt proberen, door te kijken of ze die terpenen hebben die het voor jou doet.

Verontreiniging in wiet.

image 3
Welkom bij de blog van Cannabytics 8

Het gedeelte Verontreiniging, zoals hierboven te zien, is een momentopname van alles wat niet van nature in de plant voorkomt. Ook natuurlijk voorkomende narigheden zoals schimmels, rot en schimmels (Mycotoxinen). Zoals met alles wat we tegenwoordig consumeren, bevat het productieproces veel door de mens gemaakte processen die zijn ontworpen om het eindproduct te verbeteren.

Af en toe veroorzaken deze door de mens veroorzaakte processen echter een teveel aan
verontreinigingen die schadelijk kunnen zijn. We zullen in een toekomstige blogs van Cannabytics dieper ingaan op de details van verontreinigingen, maar voor nu,zorg ervoor dat alles onder de kolom ‘Status’ PASS is, en je zult veilig zijn.

Het is goed om te weten dat zelfs de groenten en fruit die je in de supermarkt koopt, veel van deze verontreinigingen (waaronder pesticiden) bevat en in veel hogere concentraties dan je normaal gesproken in cannabisproducten aantreft. Het laatste deel van een COA is de conclusie:

Conclusie

Dit is slechts een korte samenvatting en laat zien dat het binnen de veiligheidsnormen valt of dat dit schadelijk kan zijn voor consumptie. The Greenhouse verwijdert echter alle partijen cannabis die niet aan de vereiste norm voldoen, zodat deze nooit door iemand wordt geconsumeerd.

Zoals u ziet bevat een COA van Cannabytics een schat aan informatie. Door de QR-code op het rapport of label te scannen krijgt u toegang tot nog meer relevante info. Wen aan het scannen van de codes en maak jezelf vertrouwd met soorten en hun kenmerken – dit zal uw toekomstige ervaring alleen maar verbeteren.


Popular Posts

1 Comments Text
 • James Smith schreef:
  Je reactie is in afwachting van moderatie. Dit is een voorbeeld; je reactie wordt zichtbaar nadat deze is goedgekeurd.
  This fictional scenario opens up a broader discussion on how individuals grapple with personal values in decision-making. It prompts exploration into the factors that shape values, the internal conflicts that arise, and the potential for values to evolve over time.
 • Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Over Ons

  Wij zijn GreenHouse Secret Farmers een begrip in de coffeeshop wereld in Den Haag.

  Wij werken met lokaal geproduceerde producten en bieden de hoogste kwaliteit wiet en hash.